Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι υγιεινό και νόστιμο, και δε θυμίζει σε τίποτα το κλασσικό κουνουπίδι γιαχνί.
Το κουνουπίδι “ποπ κορν” μπορεί να καταναλωθεί μόνο του ως σνακ, αλλά και ως συνοδευτικό γεύματος.
Και ιδού η συνταγή!
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι το στραγγίζουμε και το ξεφλουδίζουμε σε μικρά μπουκετάκια (σε μέγεθος ποπ κορν). Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ και ανακατεύουμε ξανά. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 25 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν). Αφού κρυώσουν μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λεμόνι για έξτρα γεύση.
Πρόταση σερβιρίσματος
Συνδυάζουμε το κουνουπίδι “ποπ κορν” με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα κι έχουμε “αφρατέψει” με το πιρούνι μας.
Καλή απόλαυση!
Συντάκτης Άρθρου
Η Άννα Καρκούλια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1993. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος- Διατροφολόγος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί στα διαιτολογικά τμήματα του Π.Γ.Ν Αττικόν και του Γ.Ν.Ν.Θ.Α “Η Σωτηρία” με αντικείμενο την αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών. Επιπλέον, έχει υπάρξει μέλος στα τμήματα οργανοληπτικού ελέγχου κι έρευνας κι ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε αλλά και της εκπαιδευτικής ομάδας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Διαμαντοπούλου στα τμήματα προσχολικής αγωγής. Έχει πρόσφατα παρακολουθήσει τα σεμινάρια: “1η Διεπιστημονική Ημερίδα Διαχείρισης Σωματικού Βάρους” και “1η Ημερίδα Παιδιατρικής Διατροφής της ΕΕΠΓΗΔ”
Το 2017 υπήρξε εθελόντρια στην ερευνητική ομάδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στη μελέτη της αντίληψης της γλυκιάς γεύσης σε γυναίκες ελληνικής καταγωγής μέσω της οποίας εκπόνησε και την πτυχιακή της άσκηση.
Το ενδιαφέρον της προσανατολίζεται στην παιδική ηλικία έχοντας στο παρελθόν υπάρξει γυμνάστρια στις ακαδημίες βόλεϊ του δήμου Χαϊδαρίου αλλά και στην παιδική κατασκήνωση Sport Camp. Αγαπάει τη φύση, τον αθλητισμό και τη μουσική.