Υλικά
1 κιλό χταπόδι
Σος
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ φλ. μουστάρδα
- Αλάτι
- πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει καλά και ετοιμάζουμε τα υλικά για την σος.
Σουρώνουμε το χταπόδι κρατώντας λίγο από το ζουμί του σε ένα φλιτζάνι. Αφού το κόψουμε σε μέτρια κομμάτια βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο σκεύος και προσθέτουμε την σος αναμιγνύοντας την πρώτα με ελάχιστο από το ζουμί που κρατήσαμε (να μην αραιώσει πολύ η σος).
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσει ελαφρώς το χταποδάκι.
Σερβίρουμε με πατάτα ψητή ή ρύζι και σαλάτα.
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.