Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο
Υλικά
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 μεσαία πατάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Άνηθος (προαιρετικά)
- Δυόσμος
- 1 κουταλιά λάδι
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 90 γραμμ φέτα με χαμηλά λιπαρά
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Λιώνουμε τα κολοκυθάκια με ένα πιρούνι και πετάμε ότι υγρά βγάλουν, και ακολούθως λιώνουμε τις πατάτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όση φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα μας και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο σχήμα της αρέσκειας μας.
Τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ κόκκινο χρώμα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά της επιλογής μας
Καλή σας όρεξη!!!
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.