Μια συνταγή με πέννες και φρέσκο τυρί που θα σας ενθουσιάσει.
Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και ζυμαρικά από όσπρια που και αυτά θα δώσουν μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σας
Υλικά
- 150 γραμμ πέννες ολικής αλέσεως
- 5 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα χαμηλή σε λιπαρά
- 2 κουταλιές γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 8 λιαστές ντομάτες, κομμένες στην μέση
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κουκουναριού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πέννες μέχρι το σημείο aldente.
- Τοποθετούμε το τυρί σε ένα μικρό τηγανάκι και προσθέτουμε το γάλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς και μετά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τις πέννες με την σάλτσα, τον σπόρο κουκουναριού και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μυρωδικά της επιλογής μας.
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.