Τώρα που μένουμε περισσότερο στο σπίτι για να φροντίσεις την υγεία μας λόγω του ιού, καλό θα είναι να την προσέχουμε έτσι κι αλλιώς και διατροφικά.
Αν θέλουμε κανένα γλυκάκι, ας είναι πιο υγιεινό, πιο ισορροπημένο. Γι’αυτό σου έχω μάφιν/μηλοπιτάκια στο λεπτό!
Υλικά
- 250γρ αλεύρι
- ½ κ.γ αλάτι
- 1κ.γ υγρή βανίλια
- ½ κ.γ κανέλα
- 2 μήλα
- 250γρ ρόφημα αμυγδάλου
- 55γρ βούτυρο φυτικό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα στερεά υγρά και προσθέτουμε τα καρέ μήλου.
- Σε ένα μπολ βάζω το γάλα, βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Και τα ρίχνω έπειτα στο μπολ με τα στερεά
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τις θήκες μάφιν ή σε πιρεξάκια ή ότι έχεις που μπαίνει στο φούρνο και μπορεί να δώσει σχήμα
- Βάζω ροδέλες μήλου από πάνω
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά
Συντάκτης Άρθρου
Η Πασιάκου Νεφέλη είναι Διαιτολόγος –Διατροφολόγος πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2014 ολοκλήρωσε τη πτυχιακή της με θέμα η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 10(πτυχιακή) και πραγματοποίησε την πρακτική της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Το 2015 εργάστηκε σε γυμναστήριο με τα καθήκοντα του διαιτολόγου. Στην συνέχεια το 2015 εργάστηκε στο Ιεκ Ηγουμενίτσας σαν εκπαιδευτικός διατροφής .Το ενδιαφέρον της για τις διατροφικές διαταραχές, την αντιμετώπισή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν, την οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων με βάση την ψυχολογική και διατροφική αντιμετώπισή τους και εχει παρακολουθησει το πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία (Eating Disorders & Obesity) αλλα και στη παιδική παχυσαρκία.
Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Διατροφής από το 2010 μέχρι και σήμερα. Αρθρογραφεί για θέματα διατροφής στον ηλεκτρονικό τυπο.