Γλυκό με κολοκύθα;
Πως μπορεί η κολοκύθα και το cottage cheese να δώσουν γλυκό;
Υλικά (12 τεμάχια)
- 2/3 κούπας κολοκύθα πορτοκαλί βρασμένη
- 200 γραμμ cottage cheese
- ½ κούπα γάλα 1,5%
- 4 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 2/3 κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας baking powder
- 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
- Στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο
- ½ κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
- Λίγο αλάτι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε τη κολοκύθα, το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Προσθέτουμε τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια ένα ένα και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ταψάκι για muffins λαδώνουμε της θήκες του και προσθέτουμε έως τα μισά το μείγμα μας.
Βάζουμε σε κάθε θήκη από μία κουταλιά σούπας cottage cheese και έπειτα το καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε τα muffin μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC στο αερόθερμο για 20-25 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Συντάκτης Άρθρου
Η Παναγιώτα Τρυγώνη σπούδασε διαιτολόγος – διατροφολόγος στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2015 με βαθμό 8,73 «Άριστα». Πραγματοποίσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα Διατροφής του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης , ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο του. Εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Η προσκόλληση στη Μεσογειακή Διατροφή στη Μυτιλήνη σε σχέση με την εμφάνιση οξέος στεφανιαίου συνδρόμου και αγγειακού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου».
Από το 2010 έως σήμερα έχει παρακολουθήσει πλήθος επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων σχέτικά με τη διατροφη και συνοδών προβλημάτων υγείας που μαστίζουν την εποχή. Το 2014-2015 συμμετείχε στο ερευνητικό προγράμματα ΕΣΠΑ «Συμμαχία για την υγεία- διατροφή» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Είναι εξειδικευμένη θεραπεύτρια των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) και από το 2016 αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομιλίες σχετικά με τη διατροφή που έχουν πραγματοποιηθεί στη Λέσβο. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο (www.flowmagazine.gr, www.diatrofi.gr) και στο διαδικτυακό περιοδικό e-food for thought.