Εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διατροφής

Εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα διατροφής

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα στην εφαρμογή ενός προγράμματος διατροφής;

Όχι δεν είναι η έλλειψη ποικιλίας. Πλέον έχουμε άπειρες γευστικές επιλογές πολλών και διαφορετικών τροφών. Ούτε η δυσκολία του μαγειρέματος ή της προετοιμασίας του φαγητού. Μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο μπορεί να σου παρουσιάσει πολλές διαφορετικές παραλλαγές και συνταγές που μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα. Και με ελάχιστες μαγειρικές δεξιότητες.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η προσαρμογή σου και η ενσωμάτωση σου σε μια βολική θέση ελάχιστης προσπάθειας. Σε ένα σημείο στο οποίο προσπαθείς (ή καταλήγεις πιο σωστά) να επιδιώκεις να διαχειριστείς συνθήκες, καταστάσεις και συναισθήματα με τον ελάχιστο κόπο και τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια. Προσπάθησε να ανακαλέσεις καθημερινές σου στιγμές.
Βαριέσαι, είσαι σε μια στιγμή απραξίας. Η πιο απλή διέξοδος το φαγητό.
Είσαι σε μια δύσκολη κατάσταση προσπαθώντας να διαχειριστείς το θυμό ή το ξέσπασμα του παιδιού. Η πιο σύντομη διέξοδος το φαγητό.
Σε κυριεύει η κούραση και η εξάντληση. Παραδίνεσαι στη χαλάρωση της κατανάλωσης του φαγητού.
Γυρνάς από τη προπόνησή και δεν υπάρχει κάτι μαγειρεμένο στο σπίτι. Μπροστά σου η εύκολη λύση της παραγγελίας από έξω. Και κάπως έτσι η προσπάθεια δεν ξεκινά ή βαλτώνει γρήγορα.

Δίαιτα σημαίνει ανατροπή

Το έχω αναφέρει πολλές φορές. Δίαιτα σημαίνει ανατροπή. Άρνηση της υπάρχουσας κατάστασης και επιδίωξης μιας διαφορετικής πραγματικότητας. Σημαίνει να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις μια υπάρχουσα κατάσταση και να διεκδικήσεις κάτι άλλο, διαφορετικό, καλύτερο για σένα. Αυτό μπορεί να σημαίνει στην καθημερινή σου πρακτική να αφιερώσεις λίγο χρόνο να κόψεις τη σαλάτα σου, να πλύνεις τα φρούτα σου αλλά και ακόμα να μαγειρέψεις το φαγητό σου. Δηλαδή πολλές φορές αρκεί να ανακατέψεις τα υλικά και να το σερβίρεις στο πιάτο σου.
Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι η δίαιτα ή συμβουλή ενός ειδικού, αλλά η απόφαση να κάνεις κάτι. Να ακολουθήσεις το πλάνο και να ανατρέψεις ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς που αποτυπώνονται στις διατροφικές σου επιλογές. Δηλαδή το βασικό, να κάνεις μια συνειδητή επιλογή, αλλαγής και ανατροπής.

Αυτό πρέπει να κάνεις

Είπα ότι συνταγές υπάρχουν πολλές. Και ότι απλά μερικές φορές χρειάζεται απλά να ανακατέψεις τα υλικά. Και αυτό είναι μια αλλαγή. Να τα φτιάξεις εσύ και όχι να στα φέρουν άλλοι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts