Ξεκινήστε με αποτοξίνωση.

Ξεκινήστε με αποτοξίνωση.

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Κλασσική ατάκα που ακούν πολλοί διαιτόμενοι στο ξεκίνημα της δίαιτας τους. Τι πάει να πει αποτοξίνωση και από τι; Μήπως είναι αλκοολικοί, μήπως είναι χρήστες ουσιών;

Συνήθως συνδυάζεται και με μια μαγική εξέταση του τι τρώμε και κολλάει ο μεταβολισμός. Που και αυτό απαιτεί μια κάθαρση για να κάνει επανεκκίνηση ο οργανισμός… να αναστηθεί εκ νεκρών. Γιατί σύμφωνα με τη εξέταση ο μεταβολισμός κολλάει τόσο πολύ που σχεδόν μηδενίζει. Πτώμα κανονικό.

“Η τροφή και το περιβάλλον γεμίζει το σώμα με τοξίνες.” Μάλιστα… και γιατί ζούμε τόσα χρόνια; Το σώμα μας δεν έχει τόσους μα τόσους μηχανισμούς αυτορύθμισης; Η μήπως τόσα χρόνια που ζούσαμε χωρίς την σοφία του επιστήμονα ή ειδικού περί αποτοξίνωσης ήμασταν ένας σκουπιδοτενεκές και δεν το ξέραμε;

Η αποτοξίνωση είναι το προκάλυμμα της εισαγωγής σε ένα αυστηρό στερητικό μοντέλο διατροφής. “Δύο γιαούρτια, 3 μήλα και 10 ποτήρια νερό” για να …καθαρίσει ο οργανισμός! Και το πλαστό αποτέλεσμα της απώλειας 3-4 κιλών (νερού) αυτόματα δικαιώνει τον “ειδικό” και προχωρά στο επόμενο στάδιο.

Από εκεί και πέρα οτιδήποτε προστεθεί στο διαιτολόγιο είναι βελτίωση. Αλίμονο και όταν η ζυγαριά κολλήσει ή η απώλεια δεν είναι επιθυμητή! Η επιστροφή στην αποτοξίνωση που “ξεκολλάει το μεταβολισμό” είναι μονόδρομος.

Όπως μονόδρομος είναι και το τελικό αποτέλεσμα, η εξασθένηση του οργανισμού, η εξάντληση θρεπτικών συστατικών, η ψυχική εξουθένωση. Ένα βήμα πιο κοντά στην βιολογική και ψυχολογική εξάντληση, στην εγκατάλειψη της προσπάθειας.

Όμως η λύση βρίσκεται στην σωστή διατροφή και όχι στην στέρηση και την εξάντληση του οργανισμού. Στην ποικιλία χρωμάτων που εκφράζει και την ποικιλία των πολλών διαφορετικών θρεπτικών συστατικών. Στην σύνθεση και την διεύρυνση, προς το ποιοτικό, των διατροφικών επιλογών. Στην μεγαλύτερη ενασχόληση με την προετοιμασία και παρασκευή του φαγητού και όχι στην εύκολη τυποποιημένη λύση του φαγητού από έξω. Στην κατανάλωση καθημερινά φρούτων και λαχανικών που εύκολα πάντα βρίσκουμε στο τόπο μας και όχι στην χρήση τυποποιημένων “μοδάτων εξωτικών αποτοξινωτικών” τροφών.

Μακριά λοιπόν από τις αποτοξινώσεις αλλά κυριότερα από αυτούς που τις προτείνουν.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts