Πειρασμοί και στο πάρτυ! Τι κάνουμε;

Πειρασμοί και στο πάρτυ! Τι κάνουμε;

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Άλλη μια δύσκολη περίπτωση στη οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλούς πειρασμούς όταν ακολουθούμε κάποιο διατροφικό πρόγραμμα είναι τα  παιδικά πάρτι και οι γιορτές!

Σίγουρα όλοι μας έχουμε  βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση: τυροπιτάκια, τοστάκια, καναπεδάκια, πιτσάκια, πατατάκια… Όλα αυτά τα σνακ που τελειώνουν σε «-άκια» μοιάζουν μικρά και αθώα, αλλά 60 θερμίδες το ένα και 80 το άλλο, φτάνουμε να καταναλώσουμε 400-500 θερμίδες χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι και πάνω απ’ όλα χωρίς να χορτάσουμε! Αν προσθέσουμε και το χυμό, αναψυκτικό ή ακόμη χειρότερα το αλκοόλ που αυξάνει την όρεξη και μειώνει τις αντιστάσεις στους διατροφικούς πειρασμούς, τότε μπορείτε εύκολα να καταλάβετε γιατί τέτοιου είδους συναθροίσεις είναι εφιαλτικές στο μυαλό ενός διαιτώμενου!

Η λύση δεν είναι να μην ξαναπάτε πουθενά όπως κάνουν πολλοί!

Το ότι μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους δε σημαίνει ότι θα κλειδωθείτε στο σπίτι! και θα τη δείτε «Ροβινσώνας», απλά δεν θα πάτε στη γιορτή με άδειο στομάχι! Εάν η αίσθηση της πείνας είναι έντονη  το να αντισταθείτε είναι κάτι ουτοπικό! Επιλέξτε να καταναλώσετε μία ένα μικρό γεύμα που ξέρετε ότι σας προσφέρει κορεσμό, όπως μία πλούσια σαλάτα με 1 αυγό ή κασέρι, γιαούρτι με βρώμη  ή ακόμη και γάλα με δημητριακά! Εάν το στομάχι είναι γεμάτο, το πολύ πολύ να τσιμπήσετε κάτι για το καλό!

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποιες έξυπνες επιλογές.

Αντί λοιπόν να επιτεθείτε στα γαριδάκια, προτιμήστε τα σνακ με λαχανικά (εάν και όταν υπάρχουν), και αυτά με λίγα υλικά πχ σαντουιτσάκια με γαλοπούλα και κασέρι, και τις ελιές οι οποίες «θεραπεύουν» τη λιγούρα για αλμυρό. Αν έχετε βάσιμες υποψίες ότι στο πάρτι δεν θα υπάρχει τίποτα υγιεινό για να φάτε, και είναι πάρτι στενού συγγενή ή φίλου μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε εσείς κάτι από το σπίτι. Μία εντυπωσιακή σαλάτα, καναπεδάκια, σνακ με λαχανικά ή ότι άλλο φανταστείτε και κάντε το δώρο στον εαυτό σας, αλλά και στους υπόλοιπους καλεσμένους! Μία τέτοια κίνηση σίγουρα θα εκτιμηθεί δεόντως!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts