Light παγωτά από… σπίτι!

Light παγωτά από… σπίτι!

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ποιος δεν επιθυμεί ένα λαχταριστό παγωτό αυτές τις ζεστές μέρες;

Με τις παρακάτω συνταγές, θα κερδίσετε σε απόλαυση αλλά θα γλιτώσετε θερμίδες! Αποτελούν ιδανικά απογευματινά ακόμα και για παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά και μια καλή αφορμή για να μπείτε μαζί στην κουζίνα!

Παγωτό ανανά: Ένας ανανάς, 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% και 2 κ.σ. μέλι. Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τον ανανά και τον πολτοποιούμε σε μπλέντερ αρκετή ώρα μέχρι να πολτοποιηθούν καλά οι ίνες του ανανά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοχείο παγωτού και το αφήνουμε να κρυώσει στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.

Παγωτό καρπούζι:  Μία συσκευασία γάλα καρύδας, ½ κ.γ. βανίλια σε σκόνη, 1 ½ κούπα καρπούζι κομμένο σε κύβους. Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετήστε το υγρό μείγμα σε δοχείο και αφήστε το να παγώσει καλά.

Μους σοκολάτα – γιαούρτιου: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 1 κ.σ. κακάο σκόνη, 1 κ.γ. μέλι

Παγωτό σοκολάτας: 1 κουτί γάλα καρύδας, ¼ φλιτζ. και 2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ¼ φλιτζ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι (χρειάζεστε ένα παγωμένο μεταλλικό σκεύος). Εκτέλεση: Στο μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο παγωμένο μεταλλικό σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 έως 6 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί.

VEGAN παγωτό σοκολάτας με μπανάνα: Υλικά: 3 μπανάνες ώριμες, 5 κ.σ. γάλα αμυγδάλου, κακάο (χωρίς ζάχαρη), 3 κ.σ. σταγόνες μαύρη σοκολάτα υγείας (προαιρετικά). Εκτέλεση: κόβετε τις μπανάνες σε κομμάτια, τις ρίχνετε σε ένα σακουλάκι και τις τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Αφού έχουν παγώσει καλά οι μπανάνες, τις χτυπάτε στο μούλτι πολύ καλά. Έπειτα ρίχνετε 5 κ.σ. γάλα αμυγδάλου και 4 κ.σ. κακάο. Τα χτυπάτε καλά όλα μαζί, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και έτοιμο. Αν θέλετε το καταναλώνετε εκείνη την στιγμή ως κρέμα, αλλιώς το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts