5 υγιεινές συνταγές της στιγμής

5 υγιεινές συνταγές της στιγμής

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Γυρίσατε μόλις από τη δουλειά. Κουρασμένη/ος και…πεινασμένη/ος. Πρώτη σκέψη: Να παραγγείλω κάτι απ΄ έξω! Είναι όμως η καλύτερη και πιο γρήγορη επιλογή; Ας δούμε 5 διαφορετικές συνταγές με χρόνο προετοιμασίας συντομότερο από τη άφιξη του “delivery”.

  1. Πέρκα στο φούρνο με λαχανικά (2 ατομα)

  • 1 μεγάλη φέτα πέρκα
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 μικρές πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι πάπρικα

 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε λαδόκολλα. Στη βάση οι πατάτες, ακολουθεί το ψάρι και οι πιπεριές και περιχύνουμε με το μείγμα των υγρών. Τοποθετούμε στο φούρνο για μισή ώρα. Εύκολο..γρήγορο και υγιεινό.

 

  1. Κοτόπουλο Σκορδάτο (2 άτομα)

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ταμπάσκο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές λωρίδες, πολτοποιούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το ταμπάσκο και βάζουμε όλα τα υλικά στο τηγάνι. Είναι έτοιμο σε 8 λεπτά! Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή το χρησιμοποιούμε ως γέμιση σε αραβική πίτα!

 

  1. Ψαρονέφρι με μανιτάρια (2 άτομα)

  • 400γρ ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες
  • Φρέσκα μανιτάρια Πορτομπέλο
  • Σκόρδο
  • Κοκκίνο κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαλακώσουν και στη συνέχεια τοποθετούμε το ψαρονέφρι με το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί. Είναι έτοιμο σε 15 λεπτά

Σερβίρουμε με ρύζι ή συνοδεύουμε με σαλάτα και ψωμί

 

  1. Πέννες με τόνο

  • ½ κιλό πέννες
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • Βασιλικός
  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι

Βράζουμε τα ζυμαρικά 8 με 10 λεπτά. Παράλληλα κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Σοτάρουμε τον τόνο μαζί με τη ντομάτα και το βασιλικό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. Σουρώνουμε τις πέννες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

 

  1. Ομελέτα με κολοκυθάκια (2 ατομα)

 

  • 2 πράσινα μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα στον τριφτή
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τριφτή
  • 4 αυγά ολόκληρα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι να πιούνε τα υγρά τους. Μόλις είναι σχεδόν στεγνά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών  τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με σύρμα. Λίγο αλάτι – πιπέρι και είναι έτοιμο σε 7 λεπτά!

 

Καλή σας απόλαυση!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts