Αν το κοτόπουλο φιλέτο σας είναι «στεγνό» και αν η γεύση της γαλοπούλας δεν σας ενθουσιάζει, να μια συνταγή που θα σας δώσει πλούσια γεύση με ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες.

Υλικά 
  • 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
  • 2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
  • 2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
  • 8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2­-3 κ.σ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1⁄2 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180­210γρ.).

Ζεσταίνουμε καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 6­7 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα και αρκετό χυμό λεμονιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ