Αν το κοτόπουλο φιλέτο σας είναι «στεγνό» και αν η γεύση της γαλοπούλας δεν σας ενθουσιάζει, να μια συνταγή που θα σας δώσει πλούσια γεύση με ελάχιστα λιπαρά και λίγες θερμίδες.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή
- 2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα στον τρίφτη
- 2 ντομάτες μέτριες, περασμένες στον τρίφτη
- 8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ρίγανη
- 4 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1⁄2 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια για περίπου 10 λεπτά.
Πλάθουμε το μείγμα σε μεγάλα μπιφτέκια (180210γρ.).
Ζεσταίνουμε καλά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 67 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μία δροσερή πράσινη σαλάτα και αρκετό χυμό λεμονιού.