Τι πιο ευχάριστο, χορταστικό αλλά συνάμα βιολειτουργικο γεύμα, θα μπορούσα να σας προτείνω για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μα φυσικά μια νόστιμη μακαρονοσαλάτα .
Είναι πανεύκολο στην στην Παρασκευή του, και τρώγεται είτε ως κυρίως γεύμα , είτε ως συνοδευτικό με το ψαράκι ή το φιλετάκι σας, αν και αποτελεί από μόνη της πλήρες και υγιεινό γεύμα!
Τα βήματα είναι απλά για 4 – 5 μερίδες
- 500 γραμμ. Πένες ή ζυμαρικό επιλογής
- 3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένη ή 10 – 15 τοματίνια
- 2 κ.σ. κάππαρη ή 1 αγγούρι φρέσκο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκοµµένες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη ή γραβιέρα
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη σος
- 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10΄. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό (για να μην κολλάνε μεταξύ τους), τις ξαναστραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε βαθιά σαλατιέρα.
2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και το τυρί . Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και με σύρμα τα χτυπάμε καλά, να πυκνώσει η σος. Περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου