Υλικά
- 250 γρ αλεύρι ολικής
- 250 γρ μέλι
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα
- 1 1/2 κγ baking powder
- 1 κγ baking soda
- Μια πρέζα αλάτι
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο του μίξερ
- Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών και την προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά.
- Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη.
- Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.