Στη καρδιά του χειμώνα και η κόκκινη κολοκύθα έχει την τιμητική της θέση στη διατροφή μας.
Ένας παραδοσιακός αλλά και υγιεινός τρόπος μαγειρέματος είναι τα κεφτεδάκια φούρνου ή λιροκεφτεδάκια αν προτιμάτε. Συνδυάσετε τα με στραγγιστό γιαούρτι ή σε σαντουιτσακι μαζί με κασέρι ή τυρί φέτα. Μια πολύ καλή λύση για σνακ στο σχολείο ή στη δουλειά.
Υλικά
- 4 κούπες του γαλ/τος τριμμένη κόκκινη κολοκύθα
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές ξερό δυόσμο ή 1 μικρό ματσάκι φρέσκο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα ξερό
- 2 περίπου κούπες αλεύρι (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, τόσο όσο να πλάθονται και να μη διαλύονται)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1⁄2 κούπα τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
- Λίγο λάδι για το πλάσιμο
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και καθαρίζουμε κρατώντας μόνο το εσωτερικό χωρίς φυσικά τα σπόρια. Αλατίζουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το δυόσμο. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.