Σοκολατένιο fudge χωρίς γλουτένη με αβοκάντο και μπανάνα.
Υλικά
· 1/2 μπανάνα
· 1/2 αβοκάντο
· 1/4 κούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
· 1/4 κούπας κακάο
· 1 κουτ. σούπας μέλι
· 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
· 1 πρέζα αλάτι
· Τρίμμα καρύδας ή ξηροί καρποί (προαιρετικό)
·
Οδηγίες παρασκευής
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι να ενωθούν.
2. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μικρή φόρμα ή μικρό ταψί (θέλουμε μικρό για να κάνουμε παχύ fudge).
3. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τρίμμα καρύδας ή ξηρούς καρπούς.
4. Τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη για 30-60 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Βγάζουμε το fudge από την κατάψυξη και το κόβουμε σε τετράγωνα.
6. Διατηρείται στην κατάψυξη.
Συντάκτης Άρθρου
Είμαι η Κωνσταντίνα και έχω 2 γιους. Έχω σπουδάσει και έχω εργαστεί ως μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων αλλά αφότου γέννησα το πρώτο μου παιδί αποφάσισα να μείνω σπίτι και να ασχοληθώ με το μεγάλωμα των παιδιών. Όταν ο μικρός μου γιος παρουσίασε αλλεργία στα γαλακτοκομικά, ενημερώθηκα για την κατάλληλη διατροφική προσέγγιση που θα βοηθούσε στην αντιμετώπισή της και με τον τρόπο αυτό έμαθα κι εγώ η ίδια να τρέφομαι ποιοτικότερα. Έτσι, λοιπόν, θέλησα να βοηθήσω εθελοντικά, με συμβουλές αντιμετώπισης τροφικών αλλεργιών, θηλάζουσες μητέρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα. Είμαι, επίσης, δημιουργός του blog www.dairy-free.eu, μια βάση συνταγών για όσους πρέπει ή επιθυμούν να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά και όχι μόνο.