Μια διαφορετική συνταγή μηλόπιτας
Για την βάση:
- 200 γραμ βούτυρο
- 200 γραμ αλεύρι από χαρουπι
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- 10 κ. Σούπας νιφάδες φαγόπυρο
Ανακατέψτε στο μίξερ και στρωστε τα 3/4 του μίγματος μια αποσπωμενη ταρτιερα, αφού πρώτα την καλύψετε με εντικολλητικο χαρτί.
Ψήστε τη βάση για 15 λεπτά σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 αερα.
Για τη γέμιση:
- 4 μήλα κομμένα κύβους
- 100 γραμ. Λευκή ζάχαρη
- Σπόρους από ένα λοβό βανίλιας
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 50 γραμ βούτυρο
- 1 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
- 2 κουτ. Αλεύρι καρυδας
- Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήστε σε χαμηλη θερμοκρασία να λιώσει. Μόλις το χρώμα γίνει ανοιχτό καφετί, προσθέστε το βούτυρο, την κρέμα καρύδας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθει το μίγμα, έχοντας αποσύρει από τη φωτιά το σκεύος.
Περιχυστε τα κομμένα μήλα, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε το μιγμα πάνω από την ψημένη βάση.
Στη συνέχεια σκόρπιστε το 1/4 του μίγματος της βάσης ακανονιστα, στην επιφάνεια της τάρτας.
Ψήστε 25 λεπτά ακόμη στους ίδιους βαθμούς.
Συντάκτης Άρθρου
Η Μαρία Τουμπή, εργάζεται σαν διαιτολόγος στο νόμιμο διαιτολογικό της γραφείο στα Μελίσσια Αττικής από το 2006 μέχρι σήμερα. Διατηρεί επίσης, διαιτολογικό γραφείο στην χώρα της Τήνου.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική Διατροφή (MMedSci) από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και κατέχει δίπλωμα ειδίκευσης στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου.
Κατέκτησε με βαθμό «Άριστα» το πιστοποιητικό εξειδίκευσης στην Συμβουλευτική, το Coaching και το Mentoring υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί συστηματικά σεμινάρια με θέμα το θηλασμό και προσφέρει στήριξη σε θηλάζουσες μητέρες.
Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και επίσης έχει συγγράψει το εκπαιδευτικό υλικό για το μάθημα Διατροφής που πραγματοποιείται στα κέντρα Δια Βίου Μάθησης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Από τον Μάρτιο του 2017, επιλέχθηκε για να συμμετέχει στην επιτροπή Δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου των Διαιτολόγων (EFAD), για τα επόμενα 4 έτη.
Υπήρξε συνιδιοκτήτρια της επιστημονική ομάδας «διατροφή» και του αντίστοιχου site όπου τα τελευταία χρόνια εκτελούσε χρέη αρχισυντάκτριας και υπεύθυνης εκδόσεων των εντύπων αλλά και των ηλεκτρονικών μέσων.
Παράλληλα, το 2017 ίδρυσε την διεπιστημονική ομάδα του The Health Lab και την ομώνυμη ιστοσελίδα www.thehealthlab.gr με σκοπό την παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο εργασιακό δυναμικό ιδιωτικών, δημοσίων και κοινωνικών φορέων αλλά και την ενημέρωση του κοινού από πτυχιούχους επιστήμονες υγείας.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε γνωστά μέσα.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Maria.toumpi@thehealthlab.gr
Τηλ: 2108037382 / 6947276049
Διεύθυνση: Α. Παπανδρέου 13 – 17, Μελίσσια
Τήνος: Δρόσου Ν. Δρόσου, Χώρα Τήνου, 84200, Χώρα Τήνου