Η Μηλόπιτα της Τεμπέλας ή αλλιώς Αpple Crumble

Η Μηλόπιτα της Τεμπέλας ή αλλιώς Αpple Crumble

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Υπάρχει πιο νόστιμο γλυκό από ένα κομμάτι μηλόπιτα; Και όμως υπάρχει αυτή η εκδοχή της… ως apple crumble και εκτός από το πόσο εύκολη είναι στην παρασκευή της. Είναι και πολύ healthy αλλά και διαίτης , διότι δεν περιέχει αλεύρι ζάχαρη και βούτυρο.

Κομματάκια μήλου και σταφίδας που έχουν αρωματιστεί σε κανέλα και τζίντζερ να λιώνουν στο στόμα, πάνω σε τραγανή κρούστα από βρώμη, καρύδια, λάδι καρύδας, σιρόπι σφενδάμου και κονιάκ. Ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσετε την μέρα σας σε συνδυασμό με γιαούρτι, αλλά και σνακ για οποιαδήποτε ώρα της μέρας θέλετε. Επίσης είναι μια ευκαιρία να το πλασάρετε στα παιδάκια σας αν δεν τρώνε εύκολα τα φρούτα. Θα ξετρελαθούν.

Υλικά

Για τη βάση με τα μήλα

  • 6 μεγάλα μήλα
  • 1κτ γλυκού κανέλα
  • 1κτ γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 100 γρ κορινθιακές σταφίδες

Για τη τραγανή επικάλυψη με τη βρώμη

  • 200 γρ καρύδια
  • 300γρ βρώμη
  • 2κτ γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • 4κτ σούπας λάδι καρύδας
  • 8κτ σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
  • 2κτ κονιάκ
  • 2κτ γλυκού κανέλα

Προετοιμασία

Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε κυβάκια
Βάζεις τα μήλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις το τζίνζερ, τη κανέλ, τις σταφίδες και λίγο νερό ώστε καλυφθεί η βάση της κατσαρόλας και βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Παράλληλα βάζεις τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάς καλά μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Τα βάζεις σε ένα μπολ με τη βρώμη και ανακατεύεις.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζεις το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το απόσταγμα βανίλιας, τη κανέλα και το τζίντζερ σε ένα κατσαρολάκι και βράζεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας.
Περιχύνεις το μείγμα πάνω στη βρώμη και στα καρύδια και ανακατεύεις.

Μόλις βράσουν και τα μήλα, ρίχνεις το μείγμα με τα μήλα σε ένα ταψί και περιχύνεις με τη βρώμη.
Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts