Κέικ με πετιμέζι

Κέικ με πετιμέζι

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το κέικ με πετιμέζι είναι η ελληνική εκδοχή του brownie, που θα απογειώσει τα χειμωνιάτικα απογεύματα!

Υλικά για το κέικ με πετιμέζι

  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερο βρασμένο με κανελα και γαρυφαλλο
  • 2 φλ πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγη μαγειρική σόδα
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

Παρασκευή

  • Βράζουμε το νερό με τα μυρωδικά και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υγρά (νερό, πετιμέζι, χυμό) και προσθέτουμε το αλεύρι με τη σόδα σε δόσεις και τέλος το ξύσμα
  • Ψήνουμε το κέικ με πετιμέζι στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
  • Σερβίρουμε!

Καλή απόλαυση!

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts