Τα κολοκυθάκια μπριάμ μπορούν να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα αν συνοδευτούν με τυρί ή γιαούρτι.
Υλικά
- Ένα κιλό κολοκυθάκια
- Μισό κιλό πατάτες
- Ένα κουτί κον κασέ ντομάτας ή την αντίστοιχη ποσότητα φρέσκιας ντομάτας
- Πέντε με έξι σκελίδες σκόρδο
- τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το σκόρδο. Προσθέτουμε στα λαχανικά τα μπαχαρικά, την ντομάτα και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 300 βαθμούς περίπου για μια ώρα και ένα τέταρτο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος ακόμα λίγο νερό.