Δεν είναι καιρός για να πετάμε φαγητό. Μια ακόμα συνταγή που από τα υπόλοιπα μπορεί να δώσει ένα νόστιμο φαγάκι ειδικά για τα παιδιά.
Απλό και εύκολο στην παρασκευή του, θρεπτικό και πάνω από όλα σπιτικό. Δύο-τρία μικρά κομμάτια μπορούν να αποτελέσουν το κύριο γεύμα αλλά και ένα μικρό κομμάτι (αρκεί να μη λερώνει) μπορεί να αποτελέσει ένα νόστιμο κολατσιό. Δοκιμάστε να κάνετε μικρές μεριδούλες σαν μικρή τυρόπιτα.
Υλικά
- Μισό κιλό μοσχαράκι κοκκινιστό(Μπορεί να μας περίσσεψε από τη προηγούμενη μέρα)
- Μια φρέσκια σφολιάτα ή φύλλο κρούστας ή κουρού
- Μια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
- Ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί (από 2 είδη, ένα αλμυρό και ένα γλυκό, πχ. παρμεζάνα και γκούντα ή γλυκό κασέρι και κεφαλοτύρι)
- Σουσάμι
Τρόπος παρασκευής
Παίρνουμε ένα μακρόστενο πυρεξάκι και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και πάνω βάζουμε το μοσχαράκι ψιλοκομμένο σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε (σαν κιμάς). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε το άλλο φύλλο. Ενώνουμε τα 2 φύλλα στις άκρες τους. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.