Μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας

Μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένας γευστικός τρόπος μαγειρέματος του κρέατος. Για αυτούς που θέλουν κάτι διαφορετικό από ένα ψήσιμο στη σχάρα ή στο φούρνο. Ιδανική πρόταση για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω από κρέας ψητό.

ΥΛΙΚΑ

  • μια μέτρια μπριζόλα (μοσχαρίσια ή χοιρινή)
  • 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
  • Δύο κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • Ένα κουταλάκι γλυκού κάπαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι χυμό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνετε και από τις δύο πλευρές μία μπριζόλα από μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το βγάζετε και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος όπου ψήσατε την μπριζόλα βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά ένα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτετε ένα μείγμα που θα ετοιμάσετε με τρεις κουταλιές της σούπας νερό, ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι, δύο κουταλάκια του γλυκού απαλή μουστάρδα, ένα κουταλάκι του γλυκού κάπαρη, λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει για λίγο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς και βάζετε ξανά στο σκεύος την μπριζόλα. Το γυρίζετε και από τις δύο πλευρές και σβήνετε τη φωτιά.

Σερβίρετε αμέσως.

Συνοδεύετε με μία πλούσια σαλάτα της αρεσκείας σας (με φρέσκα ή βραστά λαχανικά), προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο & λίγο χυμό λεμονιού.

Μπορείτε να προσθέσετε μία φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές ολικής (ή 2 μικρά παξιμαδάκια ή 1 πατάτα βραστή ή ψητή).

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts