Υλικά

  • 1 κιλό κολοκάσι
  • 1 κιλό χοιρινό άπαχο κομμένο σε κύβους
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ντοματοχυμό ή ντοματάκια κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο χοντρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κολοκάσι και το καθαρίζουμε καλά με μια πετσέτα (αποφεύγουμε να το πλύνουμε για το βγάζει ένα γλοιώδες υγρό). Το κόβουμε σε φέτες και στην συνέχεια σε κύβους.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και ψήνουμε το χοιρινό μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το σέλινο, τον ντοματοχυμό ή τα ντοματάκια,  το αλάτι και το πιπέρι.

Ακολούθως βάζουμε σε στρώσεις, εναλλάξ, το κολοκάσι και το κρέας. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό, κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, στην συνέχεια προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό και αλάτι.