Υλικά
- 1 κιλό κολοκάσι
- 1 κιλό χοιρινό άπαχο κομμένο σε κύβους
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ντοματοχυμό ή ντοματάκια κονκασέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2-3 κλωνάρια σέλινο χοντρό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κολοκάσι και το καθαρίζουμε καλά με μια πετσέτα (αποφεύγουμε να το πλύνουμε για το βγάζει ένα γλοιώδες υγρό). Το κόβουμε σε φέτες και στην συνέχεια σε κύβους.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και ψήνουμε το χοιρινό μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μετά προσθέτουμε το σέλινο, τον ντοματοχυμό ή τα ντοματάκια, το αλάτι και το πιπέρι.
Ακολούθως βάζουμε σε στρώσεις, εναλλάξ, το κολοκάσι και το κρέας. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό, κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, στην συνέχεια προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό και αλάτι.
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.