Μανιτάρια στον φούρνο με τυρί
Υλικά
- 1 φλ. μανιτάρια
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 60 γρ τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
Τρόπος Παρασκευής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Παίρνουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια* τους. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πυρέξ με το κάτω τους μέρος να κοιτά προς τα πάνω και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα γεμίζουμε με το σκόρδο και το τυρί.
Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε σε πίτα κυπριακή ολικής αλέσεως με λαχανικά
*Αν θέλουμε κρατάμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ ελαιόλαδο και λίγο κρεμμύδι.
Καλή σας όρεξη!!!
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.