Μανιτάρια στον φούρνο με τυρί

Υλικά

  • 1 φλ. μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 60 γρ τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Παίρνουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια* τους. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πυρέξ με το κάτω τους μέρος να κοιτά προς τα πάνω και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα γεμίζουμε με το σκόρδο και το τυρί.

Τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε σε πίτα κυπριακή ολικής αλέσεως με λαχανικά

*Αν θέλουμε κρατάμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.γ ελαιόλαδο και λίγο κρεμμύδι.

Καλή σας όρεξη!!!