Ομελέτα με χαλούμι και δυόσμο

Ομελέτα με χαλούμι και δυόσμο

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Υλικά (2 άτομα)

  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές χαλούμι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 μέτρια ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • Δυόσμος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)

Τρόπος παρασκευής

Αλείφουμε τον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο σκεύος και προσθέτουμε την ντομάτα, το χαλούμι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.
Θερμαίνουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα το μίγμα μας. Ζεσταίνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος σηκώνουμε ελαφριά της άκριες της ομελέτας και ανακινούμε το τηγάνι για να πάει όλο το ζουμί στον πάτο. Αφού πάρει ελαφρύ κόκκινο χρώμα από την κάτω μεριά, γυρίζουμε την ομελέτα με την βοήθεια ενός πιάτου ή μιας άβαθης πλατιάς κουτάλας και ψήνουμε μέχρι κοκκινίσει. Αν δούμε ρευστά σημεία την ξαναγυρίζουμε και ψήνουμε για λίγο.

Σερβίρουμε με σαλάτα και ζυμαρικά της επιλογής μας.

Χριστιάνα Παπαλουκά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Αρχ. Μακαρίου Γ’ 190, Λακατάμια Τηλ.:22254595, Κιν.: 99784333

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts