Υλικά (2 άτομα)
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές χαλούμι χαμηλό σε λιπαρά
- 1 μέτρια ώριμη ντομάτα τριμμένη
- Δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)
Τρόπος παρασκευής
Αλείφουμε τον πάτο ενός μεγάλου αντικολλητικού τηγανιού.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο σκεύος και προσθέτουμε την ντομάτα, το χαλούμι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο.
Θερμαίνουμε το τηγάνι και βάζουμε μέσα το μίγμα μας. Ζεσταίνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος σηκώνουμε ελαφριά της άκριες της ομελέτας και ανακινούμε το τηγάνι για να πάει όλο το ζουμί στον πάτο. Αφού πάρει ελαφρύ κόκκινο χρώμα από την κάτω μεριά, γυρίζουμε την ομελέτα με την βοήθεια ενός πιάτου ή μιας άβαθης πλατιάς κουτάλας και ψήνουμε μέχρι κοκκινίσει. Αν δούμε ρευστά σημεία την ξαναγυρίζουμε και ψήνουμε για λίγο.
Σερβίρουμε με σαλάτα και ζυμαρικά της επιλογής μας.
Χριστιάνα Παπαλουκά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Αρχ. Μακαρίου Γ’ 190, Λακατάμια Τηλ.:22254595, Κιν.: 99784333
Συντάκτης Άρθρου
Η Χριστιάνα Παπαλουκά σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε την πτυχιακή της εργασία με θέμα «Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής: Καταγραφή σε αθλήτριες πετοσφαίρισης Ά Εθνικής κατηγορίας», ενώ απέκτησε κλινική εμπειρία στα τμήματα Διαιτολογίας των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Ερυθρός Σταυρός» στην Αθήνα. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εκπαιδεύτηκε πάνω στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία στην παιδική ηλικία από το National Centre for Eating Disorders της Αγγλίας. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων με θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας και υγείας και ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της Διαιτολογίας και της υγείας.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας από το 2009. Διατηρεί ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο (Feel Good) και διεξάγει ομιλίες σε διάφορους χώρους όπως νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστήρια κ.α., ενώ αρθρογραφεί σε διάφορα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. Επίσης, συνεργάζεται με την γυναικολογική-μαιευτική κλινική «ΙΣΙΣ» όπου παρέχει υπηρεσίες διατροφής προγεννητικά, περιγεννητικά και μεταγεννητικά. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.