Υλικά

  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 1 κολοκυθάκι με 1 μελιτζάνα
  • Αναρή
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 100γρ Αναρή κομμένη σε κυβάκια
  • Πιπέρι μαύρο
  • Μπούκοβο γλυκό ή ρίγανη (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς σε αέρα

Πλένουμε τις πατάτες και σκουπίζουμε καλά με ένα χαρτί

Κάνουμε μια ρωγμή στην μέση και τις βάζουμε στον φούρνο για 40-50 λεπτά

Ταυτόχρονα κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και αφού τα αλείψουμε με το ελαιόλαδο τα βάζουμε σε μικρό ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον φούρνο μαζί με τις πατάτες ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κοκκινίσουν.

Κόβουμε τις πατάτες στην μέση, αλείφουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε τα λαχανικά με την αναρή και πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη ή μπούκοβο.

Χριστιάνα Παπαλουκά
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος