Mornay ή όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην Ελλάδα, Μπεσαμέλ
Υλικά
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. γάλα
1 λίτρο γάλα
2 αυγά χτυπημένα
100 γρ. τριμμένο τυρί
κατα προτίμηση αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλο το γάλα και σε μία άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη καλά εώς ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη σβολιάσει αλλά και να πήξει.
Αφού η μπεσαμέλ μας πήξει, αποσύρουμε απο τη φωτιά για να πέσει λίγο η θερμοκρασία και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα χτυπημένα αυγά.
Μπορούμε εάν θέλουμε να βάλουμε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό, σε περίπτωση που δεν έχει λιώσει τυρί.
Συντάκτης Άρθρου
Βιογραφικό
OG
omiros goutsos
Απάντηση σε όλους|
Σαβ 14/1, 8:11 μμ
Εσείς
Όμηρος Γούτσος: Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα, και έχω καταγωγή από τη Λέσβο.Σπούδασα μηχανολόγος αντιρρύπανσης .Δεν είχα σκεφτεί σοβαρά να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα , την “μαγειρική”. Μαγειρεύω απ΄όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήθελα να δημιουργώ νόστιμα κι όμορφα πιάτα κυρίως για την οικογένεια μου και τους φίλους. Μου άρεσε να πειραματίζομαι με τις γεύσεις. Έτσι λίγα χρόνια μετά….το 2014 διαπίστωσα ότι η μαγειρική για μένα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισα να την ακολουθήσω επαγγελματικά. Είμαι πλέον τελειόφοιτος “τεχνικός μαγειρικής”, στην σχολή ΙΕΚ ΑΚΜΗ.Η πρώτη επαγγελματική επαφή μου με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι κάνοντας την πρακτική μου στο FUNKY GOURMET μαθάινοτας την μοριακή κουζίνα, μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς αυτής.Μαγειρική για μένα δεν είναι μόνο ο χρόνος που θα καθίσεις να φτιάξεις γρήγορα ένα φαγητό. Μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου , η δημιουργία ,ή έμπνευση ,η αναζήτηση, το διάβασμα, η δοκιμή, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα, τα ερεθίσματα, η ανταλλαγή απόψεων, η αγάπη μου!
Email : gou_omh@hotmail.com