Σπιτική συνταγή για Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ

1300

Mornay ή όπως συνηθίζεται να ονομάζεται στην Ελλάδα,  Μπεσαμέλ

Υλικά

100 γρ. αλεύρι
100 γρ. γάλα
1 λίτρο γάλα
2 αυγά χτυπημένα
100 γρ. τριμμένο τυρί
κατα προτίμηση αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλο το γάλα και σε μία άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη καλά εώς ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη σβολιάσει αλλά και να πήξει.
Αφού η μπεσαμέλ μας πήξει, αποσύρουμε απο τη φωτιά για να πέσει λίγο η θερμοκρασία και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα χτυπημένα αυγά.
Μπορούμε εάν θέλουμε να βάλουμε πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό, σε περίπτωση που δεν έχει λιώσει τυρί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

1 × 5 =