Πες τα μπουκίτσες, πες τα τρουφάκια, πες τα energy balls, πες τα όπως θες, ένα είναι σίγουρο: Αυτά τα ωμοφαγικά γλυκάκια χωρίς ζάχαρη με άρωμα πορτοκαλιού και κακάο θα σου κλέψουν τη καρδιά!
Είναι πολύ εύκολα, δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι vegan
Υλικά που θα χρειαστείς για περίπου 20 μικρά τρουφάκια
- 2 φλιτζάνια αμύγδαλα
- 1 φλιτζάνι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κ.σούπας κακάο
Πώς θα τα φτιάξεις
- Βάλε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (εκτός από το κακάο)
- Όταν γίνει μια ομοιόμορφη μάζα αρχίζεις να πλάθεις τα μπαλάκα
- Ρίξε το κακάο σε ένα δίσκο και κύλα κάθε μπαλάκι πάνω στο κακάο μέχρι να καλυφθούν όλες του οι πλευρές
Μπορείς να τα σερβίρεις αμέσως, να τα φυλάξεις στο ψυγείο για 2 βδομάδες ή στην κατάψυξη μέχρι και 2 μήνες
Συντάκτης Άρθρου
Η Στυλιανοπούλου Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Το 2017 αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο νοσοκομείο Παίδων« η Αγία Σοφία», στο Γενικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα « η Σωτηρία» και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας του Δήμου Καλλιθέας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να εξειδικευτεί περισσότερο στο κομμάτι της κλινικής διατροφής και της σημασίας της στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Επίσης, ασχολήθηκε και με τον τομέα της ασφάλειας τροφίμων σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα όπου συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες του HACCP και του ISO ενώ παράλληλα, ενημέρωσε και εκπαίδευσε το προσωπικό του ξενοδοχείου για τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.
Η πτυχιακή της εργασία μελέτησε την επίδραση ψυχολογικών παραγόντων στην αντίληψη της γλυκιάς γεύσης σε ομάδα εθελοντριών, με πρωτοπόρα για τα Ελληνικά δεδομένα αποτελέσματα. Έχει επίσης παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σχετικά με την Διατροφή και φροντίζει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα στον χώρο.
Υπήρξε εθελόντρια στο Ινστιτούτο Προληπτικής,Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με σκοπό την εκμάθηση της υγιεινής διατροφής και την διατροφική υποστήριξη υποσιτισμένων παιδιών στα Ελληνικά σχολεία. Ακόμα, συμμετείχε και σε άλλες εθελοντικές δράσεις, μέσω της Glovo, πλατφόρμας για νέους εθελοντές και μέσω προγράμματος κινητικότητας νέων στην Πορτογαλία με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα στον καιρό της κρίσης.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την capoeira, μια αφροβραζιλιάνικη πολεμική τέχνη και την yoga, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου.