Μια πίτα διαφορετική από τις άλλες με όνομα γλωσσοδέτη αλλά και με αξέχαστη γεύση. Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε το μπρόκολο και το κουνουπίδι να μια καλή ιδέα να τα μάθετε να τα δοκιμάζουν.

Υλικά

  • ένα κουτί έτοιμη χωριάτικη ζύμη ή σπιτική ζύμη
  • 700 γραμμ. μπρόκολο
  • 200 γραμμ. κουνουπίδι
  • 250 γραμμ. τυρί φέτα
  • δύο αυγά
  • 1⁄2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1⁄2 κουτ. γλυκού αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας λάδι, για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων

Τρόπος παρασκευής

Ξεπαγώνετε τη χωριάτικη ζύμη. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε 2 ποτήρια νερό. Σουρώνετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι και τα ψιλοκόβετε σε ένα μπώλ. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη φέτα, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος τα αυγά. Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε το πρώτο φύλλο. Ρίχνετε το μίγμα και το στρώνετε καλά. Βάζετε το δεύτερο φύλλο και είναι έτοιμο για τον φούρνο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1­-1,5 ώρες.