ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα ποτά και τα ξενύχτια το καλοκαίρι (αλλά και γιατί να το κρύψουμε και όλο το χρόνο) μας κάνουν να κοιμόμαστε μέχρι αργά το πρωί, σχεδόν μεσημέρι. Και όταν ξυπνάμε θέλουμε να φάμε κάτι σαν πρωινό, σαν μεσημεριανό. Αυτό που στα ξένα το λένε brunch και εμείς εδώ εννοούμε ξύπνησα αργά και πεινάω σαν λύκος. Μια καλή και εύκολη λύση (αλλά και σαν κύριο πιάτο) είναι η ομελέτα φούρνου με λαχανικά. Απλή γρήγορη και σε 40 λεπτά φαγητό. Όσο χρόνο χρειάζεται για να ανοίξουν και τα δύο μάτια μαζί.

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 6 αυγά
  • Μια μεγάλη πατάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρό κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ή και πράσινη)
  • 2 κουταλιές (σούπας) αλεύρι
  • 1 κουταλιά (γλυκού μπέικιν πάουντερ)
  • Τυρί τριμμένο
  • Ζαμπόν γαλοπούλας
  • Λίγο γάλα (2-3 κουταλιές)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδωμένη λαδόκολλα.
  • Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Κόβουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριές, κολοκύθι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο φούρνο.
  • Χτυπάμε το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι πολύ καλά. (το ραβδομπλέντερ είναι ιδανικό για αυτή τη δουλειά) και αφού περάσουν 20 λεπτά και ψηθούν (όχι απαραίτητα τελείως) οι φέτες πατάτας, απλώνουμε τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το μείγμα της ομελέτας.
  • Το αφήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο και μετά απλώνουμε το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν γαλοπούλας.
  • Ακόμα 5 λεπτά στο φούρνο (ανάλογα με τις προτιμήσεις) και μετά το κόβουμε σε μερίδες. Η λαδόκολλα βοηθάει να μην κολλήσει στο ταψί και να είναι όμορφα σερβιρισμένο.

LEAVE A REPLY

nineteen − four =