Συνδυάστε την ομελέτα με ένα φρέσκο χυμό στο πρωινό και θα αποτελεί ένα πολύ καλό και δυναμωτικό γεύμα ή με μια καλή σαλάτα με ωμά ή και με βραστά λαχανικά σαν μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά
  • 2 αυγά
  • 1⁄2 κρητικό παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη γραβιέρα ή τριμμένη φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
  • 4 πολύ λεπτές φέτες ντομάτα
  • 4 ψιλοκομμένες ελιές
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το τριμμένο παξιμάδι και τα
μυρωδικά. Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
προσθέτουμε το μίγμα των αυγών. Μόλις απλώσει προσθέτουμε τις φέτες ντομάτα,
το τυρί και τις ελιές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ψήνουμε για 5
περίπου λεπτά με σκεπασμένο το καπάκι. Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από τη
φωτιά και αφού περιμένουμε 5 λεπτά να σφίξει η ομελέτα και στη συνέχεια τη
τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και την μοιράζουμε στα δύο.

Συνοδεύεται με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης, ένα φρέσκο χυμό και το γεύμα αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα θαυμάσιο πρωινό μαζί με τον καφέ σας ή ένα φλιτζάνι αρωματικό τσάι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ