Φέτος δεν έχουμε δικαιολογία, το σπίτι θα μυρίσει κουλουράκια!
Υλικά
- 680γρ αλεύρι μαλακό
- 250γρ βούτυρο
- ξύσμα από δυο πορτοκάλια
- 250γρ ζάχαρη
- 1 βανιλινη
- 2 αυγά
- 60γρ χυμό πορτοκαλί
- 1/2 κουτ γλυκού σόδα
- 5γρ baking powder
- 1 αυγό για την επάλειψη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο.Στη συνέχεια, σπάμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μίγμα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια και φτιάχνουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε!
Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνες με λαδόκολλα, αλείφουμε με ένα αυγό χτυπημένο και αραιωμένο με νερό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Συντάκτης Άρθρου
Βιογραφικό
OG
omiros goutsos
Απάντηση σε όλους|
Σαβ 14/1, 8:11 μμ
Εσείς
Όμηρος Γούτσος: Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα, και έχω καταγωγή από τη Λέσβο.Σπούδασα μηχανολόγος αντιρρύπανσης .Δεν είχα σκεφτεί σοβαρά να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα , την “μαγειρική”. Μαγειρεύω απ΄όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Ήθελα να δημιουργώ νόστιμα κι όμορφα πιάτα κυρίως για την οικογένεια μου και τους φίλους. Μου άρεσε να πειραματίζομαι με τις γεύσεις. Έτσι λίγα χρόνια μετά….το 2014 διαπίστωσα ότι η μαγειρική για μένα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισα να την ακολουθήσω επαγγελματικά. Είμαι πλέον τελειόφοιτος “τεχνικός μαγειρικής”, στην σχολή ΙΕΚ ΑΚΜΗ.Η πρώτη επαγγελματική επαφή μου με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, όταν ξεκίνησα να εργάζομαι κάνοντας την πρακτική μου στο FUNKY GOURMET μαθάινοτας την μοριακή κουζίνα, μου έδωσε την δυνατότητα να έρθω σε επαφή με την πραγματική διάσταση της δουλειάς αυτής.Μαγειρική για μένα δεν είναι μόνο ο χρόνος που θα καθίσεις να φτιάξεις γρήγορα ένα φαγητό. Μαγειρική είναι η ψυχοθεραπεία μου , η δημιουργία ,ή έμπνευση ,η αναζήτηση, το διάβασμα, η δοκιμή, οι γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα, τα ερεθίσματα, η ανταλλαγή απόψεων, η αγάπη μου!
Email : gou_omh@hotmail.com