Από τη Ζωάκου Ειρήνη
Υλικά
1 kg αλεύρι ζέας
2 φακελάκια μαγιά
3/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι -ζάχαρη
Νερό όσο πάρει (σφιχτή ζύμη)
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε Και κάνουμε 6 μπαστούνια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα χαράσουμε (περίπου μέχρι τα 4/5 του ύψους του μπαστουνιού).
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή λιναρόσπορο και στη συνέχεια τα αφήνουμε να φουσκωσουν 50 λεπτά με 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 200 C στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Λίγη ώρα πριν τα βγάλουμε , κόβουμε με μαχαίρι το μπαστούνι σε όλο του το ύψος. Δηλαδή, ξεχωρίζουμε από το μπαστούνι το κάθε παξιμάδι έτσι ώστε να πάρει χρώμα και από μέσα.