Πικάντικη ψαρόσουπα

Πικάντικη ψαρόσουπα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ο καιρός κρυώνει και όλοι θέλουμε να γευτούμε ένα ζεστό φαγητό, μία σούπα, και τί πιο νόστιμο από μία ψαρόσουπα;

Να μια συνταγή διαφορετική από τα συνηθισμένα.

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1.500 γραμμ. κόκαλα και κεφάλια ψαριών
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτρια καρότα
  • 30 γραμμ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας πολτός ντομάτας
  • 1 1/2 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής

Βάζετε σε ένα καλαθάκι ατμού τα κεφάλια και τα κόκαλα των ψαριών. Καθαρίζετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και τα ψιλοκόβετε. Βάζετε σε μεγάλη χύτρα ή κατσαρόλα τα λαχανικά και τοποθετείτε από πάνω το καλαθάκι με τα ψάρια. Προσθέτετε το ζωμό και σιγοβράζετε για 35′. Φιλτράρετε το ζωμό. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι. Κατόπιν ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό του ψαριού και τον ντοματοπολτό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η ψαρόσουπα. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό και σερβίρετε την ψαρόσουπα με φρυγανισμένο ψωμί.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts