Ψαροκροκέτες

Ψαροκροκέτες

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ψαροκροκέτες, για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά για 14 ψαροκροκέτες

  • 1/2 κιλό φιλέτο τσιπούρας
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 πατάτες (περίπου 500γρ), βρασμένες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένος μαιντανός
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
Για το πανάρισμα
  • 4 κ.σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 50 γρ. panko (υλικό για πανάρισμα, αν δεν βρούμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε με τρίμμα φρυγανιάς)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ.

Βράζουμε τα φιλέτα για περίπου 5 λεπτά, και έπειτα τα μαδάμε και αφαιρούμε τα κόκαλα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε τις ψαροκροκέτες.

Έπειτα, τις τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο, πριν τις πανάρουμε και τις τηγανίσουμε σε καυτό λάδι για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Διαδικασία παναρίσματος

Θα χρειαστούμε 3 μπολ ή 3 βαθιά πιάτα. Στο ένα τοποθετούμε το αλεύρι, στο άλλο το χτυπημένο αυγό και στο τρίτο το panko (ή το τρίμμα φρυγανιάς). Πανάρουμε τις κροκέτες με αυτή τη σειρά, πρωτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στο πάνκο.

Διατροφική ανάλυση

Για μια μερίδα (4 ψαροκεφτέδες)
DV%
Ενέργεια 545kcal
Υδατάνθρακες 63,2g 21%
Πρωτεΐνες 40,6g
Ολικό λίπος 13,3g 20,4%
Φυτικές ίνες 5,1g 20,5%
Ω3 113,7mg
Κάλιο 1320,4mg
Νάτριο 225mg 9,4%
Κορεσμένο λίπος 3g 14,8%

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts