Τάρτα με τυρί, πράσα και ολίγον μπέικον

Τάρτα με τυρί, πράσα και ολίγον μπέικον

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Υλικά

Για τη ζύμη

• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 αβγό
• 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
• λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

• 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
• 200γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο
• 100γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
• ½ κιλό πράσα καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
• 30γρ. ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
• 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Light
• αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αρχικά ετοιμάζεται την ζύμη. Σε μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά αρχίζοντας από Ζυμώνετε καλά με το χέρι και φτιάχνετε μια μπάλα. Την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για την γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα ή γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον. Επειτά προσθέτετε το πράσο και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν καλά χωρίς όμως να τσιγαριστούν. Σβήνετε το μάτι και προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον κόλιανδρο. Ρίχνετε τα τυριά και την κρέμα ανακατεύοντας καλά.

Ετοιμάζετε την τάρτα:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1εκ. Το απλώνετε μέσα στην ταρτιέρα αφού πρώτα τη βουτυρώσετε, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της.
Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπασμένη με λαδόκολλα όπου έχετε ρίξει φασόλια για να μην φουσκώσει Έπειτα αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια, ρίχνετε την γέμιση πάνω και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 – 30 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts