Κλέλια Καραγιαννάκη

Κλέλια Καραγιαννάκη

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Είμαι η Κλέλια Καραγιαννάκη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Αποφοίτησα από το τμήμα Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου το 2018. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, εκπόνησα πρακτική άσκηση σε τρεις τομείς: το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, τις παιδικές κατασκηνώσεις Sports Village Athitakis και το Κέντρο Γαστρονομίας Yoleni’s.

Στα πλαίσια της πτυχιακής μου εργασίας μελέτησα τους μηχανισμούς της γεύσης, ειδικότερα της γλυκιάς. Ο ενθουσιασμός με το πώς το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται τη γευστική εμπειρία σε συνδυασμό με την ιδέα της διατροφικής νουθέτησης από μικρή ηλικία με πήγε για ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης όπου, με υποτροφία Erasmus+, μελέτησα τη Νεοφοβία και την Επιλεκτική Σίτιση, αλλά και την κατανάλωση λαχανικών και μη οικείων τροφών, όπως τα έντομα, από τα παιδιά.

Σε αυτό το μοτίβο, συνεργάστηκα με τη βραβευμένη startup Παιδιά στην Κουζίνα!, το Περιβόλι της Βάρης και το Ινστιτούτο Πρόληψις με σκοπό τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα διατροφής. Παράλληλα, σε επίπεδο ενηλίκων, συμμετείχα σε εταιρικά προγράμματα wellness και ανέλαβα την αρχισυνταξία της ιστοσελίδας επαγγελματιών διατροφής και υγείας The Health Lab.

Η αγάπη μου για τη μαγειρική, την τροφή, αλλά και τις κουλτούρες του κόσμου, με οδήγησε στην εκπόνηση του μεταπτυχιακού στην Καινοτομία Τροφίμων και το Σχεδιασμό τους (Food Innovation and Product Design), οπου επέλεξα ως κατεύθυνση την Υγεία και τα τρόφιμα που την προάγουν. Κατά τη διάρκεια του έζησα σε τέσσερις χώρες της Ευρωπης, μία εμπειρία ζωής πουμε βοήθησε να κατανοήσω περισσότερο τον άνθρωπο και τη διαφορετικότητα.

Εκπόνησα τη μεταπτυχιακή μου διατριβή στην Πορτογαλία, όπου ανέπτυξα ένα λειτουργικό τρόφιμο και μελέτησα την επίδρασή του στον άνθρωπο, σε επίπεδο μικροβιώματος αλλά και γεύσης – γιατί η θρέψη και η νοστιμιά πρέπει να πηγαίνουν μαζί!

Η ζωή μου στο εξωτερικό συνεχίστηκε για 2,5 ακόμα χρόνια στη Σουηδία, όπου εργάστηκα πάνω στη φυτικής προέλευσης διατροφή και τρόφιμα, με γνώμονα την υγεία του ανθρώπου αλλά και όλου του οικοσυστήματος. Τα τελευταία τρία χρόνια, εργάζομαι και ως εκπαιδεύτρια επαγγελματιών υγείας με θέμα τη Φυτική Διατροφή σε όλα τα στάδια της ζωής, σε συνεργασία με το Life Academy, ενώ είμαι εγγεγραμμένη ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα μητρώα των ΔΙΕΚ και ΛΑΕΚ.

Παρακολουθώντας τις συνεχείς εξελίξεις στην επιστήμη της Διατροφής και με σκοπό την συνεχή βελτίωση της γνώσης αλλά και της προσέγγισης κάθε μοναδικού ανθρώπου, μετεκπαιδεύτηκα, μεταξύ άλλων, στη Διαχείριση των Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας από το ΚΕΑΔΔ, την εφαρμογή της Γενετικής στη Διατροφή Ακριβείας από το ΕΚΠΑ, τις Τροφικές Αλλεργίες και Δυσανεξίες από το Πανεπιστήμιο Milano-Biccoca αλλά και τη Διατροφή για την Κλιματική Αλλαγή και τη Βιωσιμότητα από τον οργανισμό για τη δημόσια υγεία ISGlobal στη Βαρκελώνη.

Πιστεύω πως η διατροφή είναι ένα υπέροχο μέσο για την σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία και ευζωία, και πως ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του μοναδική ισορροπία που δεν μπαίνει σε καλούπια βραχυπρόθεσμων στερητικών πλάνων. Αυτή την ισορροπία είμαι εδώ για να βρούμε μαζί, με αγάπη και ενσυναίσθηση.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 6944825124

email: klelia.karagiannaki@outlook.com

https://www.instagram.com/klelisious/

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts