Brownies τα μεθυσμένα

    Για 18 κομμάτια:

    • 200 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
    • 150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
    • 3 αυγά – χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
    • 200 mL μαύρη μπύρα
    • 3 κ.σούπας μέλι
    • 2 κ.σούπας κοπανισμένος λιναρόσπορος
    • 1 κ.σούπας κακάο
    • 1 κ.σούπας χαρουπάλευρο
    • 1 κ.σούπας baking powder
    • 1 κ.γλυκού κανέλλα
    • 1 πρέζα αλάτι

    Ετοιμασία

    Ανέλαβε δράση για την απόλαυση αυτής της λιχουδίτσας αφαιρώντας τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και μουλιάζοντας τα σε λίγο ζεστό νερό. Άφησέ τα στην άκρη και αφοσιώσου στο χτύπημα των κρόκων στο μίξερ σε ένα καθαρό μπολ μέχρι να αφρατέψουν.

    Σε ένα άλλο μπολ κοσκινισε το αλεύρι, το κακάο, το χαρουπάλευρο, τον λιναρόσπορο και το baking powder.

    Στράγγιξε καλά τα δαμάσκηνα, και πολτοποίησέ τα. Πρόσθεσέ τα στο μίγμα των κρόκων και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Σιγά σιγά και σταδιακά ξεκίνα να προσθέτεις στο μίγμα των κρόκων από τα άλευρα και μπύρα.

    Τελευταίο βήμα η δημιουργία μαρέγκας από τα ασπράδια και η προσθήκη της στο μίγμα με απαλές κινήσεις. Δώσε τσαχπινιά με λίγη κανέλλα και το αλάτι και η ζύμη ειναι έτοιμη!

    Άδειασε το μίγμα σε μια τετράγωνη (20*20) ή παραλληλόγραμμη φόρμα, και φούρνισε για περίπου 30’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 165ºC.

    Θα βγουν απολαυστικά, μαστιχωτά και χορταστικά!

    Τip:
    Εάν λαχταράς ακόμη πιο σοκολατένια γεύση φτιαξε ένα γλάσο για τα brownies με 1 κ.σούπας μέλι, 1 κ.γλυκού κακάο , 1 κ.σούπας μαύρη μπύρα και 1 κ.γλυκού σησαμέλαιο για να τα ενισχύσεις!
    (για πιτσιρίκια αντικατέστησε τη μπύρα με λίγο χυμό πορτοκάλι)
    Τι προσφέρεις στο κορμάκι:

    ένα γλυκάκι με ελάχιστα λιπαρά αλλά που θα απολαύσεις στο μέγιστο!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ