Δίπλες χωρίς ζάχαρη

Δίπλες χωρίς ζάχαρη

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Το αγαπημένο παραδοσιακό Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που το βρίσκουμε όμως σε κάθε χαρούμενη κοινωνική εκδήλωση!

Συστατικά για 15 κομμάτια

Για τη ζύμη :

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα 0 – 1,5%
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι :

  • 2/3 κούπας μέλι
  • 2 – 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Το κόβετε σε λωρίδες με 4 εκατοστά πλάτος και 15 εκατοστά μήκος. Περνάτε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνετε τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο σας χέρι κρατάτε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτάτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη, μέσα σε καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τυλίγετε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη – λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.

Ακουμπάτε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους. Βάζετε σε βαθουλή κατσαρολίτσα με μέλι το νερό να βράσει, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε μέσα τις δίπλες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. Τις βγάζετε από το μέλι και τις πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα που έχετε ανακατέψει προηγουμένως.

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts