Το αγαπημένο παραδοσιακό Ελληνικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που το βρίσκουμε όμως σε κάθε χαρούμενη κοινωνική εκδήλωση!
Συστατικά για 15 κομμάτια
Για τη ζύμη :
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 2 ποτήρια γάλα 0 – 1,5%
- Λίγη κανέλα σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 κούπα καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 9 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι :
- 2/3 κούπας μέλι
- 2 – 3 ποτήρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Το κόβετε σε λωρίδες με 4 εκατοστά πλάτος και 15 εκατοστά μήκος. Περνάτε τη μία άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τη στερεώνετε τυλίγοντάς την λίγο γύρω από το πιρούνι. Με το άλλο σας χέρι κρατάτε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτάτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη, μέσα σε καυτό λάδι και περιστρέφοντάς το τυλίγετε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη – λίγη, καθώς θα ψήνεται, γύρω από το πιρούνι.
Ακουμπάτε τις δίπλες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το λάδι τους. Βάζετε σε βαθουλή κατσαρολίτσα με μέλι το νερό να βράσει, αφαιρείτε τον αφρό και ρίχνετε μέσα τις δίπλες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά. Τις βγάζετε από το μέλι και τις πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα που έχετε ανακατέψει προηγουμένως.
Συντάκτης Άρθρου
Ονομάζομαι Δημήτριος Τζιράρκας και ασκώ το επάγγελμα του Διατροφολόγου – Διαιτολόγου από το 1999. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Τελείωσα την εξειδίκευση μου στην Κλινική Διατροφή στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας το 1996 , απέκτησα πολύτιμες γνώσεις, με μεγαλύτερη έμφαση στα Διαβητολογικά περιστατικά και σε Νεφροπαθείς ασθενείς.
Έχω ασχοληθεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε χιλιάδες περιστατικά, που περιελάμβαναν από απλή απώλειας βάρους, παθολογικές καταστάσεις (Διαβήτη τύπου ΙΙ και Ι, υπερλιπιδαιμίες, μέχρι την πρόσληψη βάρους σε ελλιποβαρή άτομα, αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών (ψυχογενής ανορεξία, βουλιμία) και την εκπόνηση διατροφικών προγραμμάτων για αθλητές.
Από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και την ηλικία των 19 χρόνων, βίωσα την κατάσταση της παχυσαρκίας σε όλες τις τις μορφές (από απλή παχυσαρκία μέχρι την παθολογική της κατάσταση). Οπότε, είμαι σε θέση να γνωρίζω σαφώς «από πρώτο χέρι», τι ακριβώς βιώνει κάποιος που είναι παχύσαρκος και ακολουθεί κάποιο πρόγραμμα για απώλεια βάρους.
Από το 1999 και εξής διατελώ προϊστάμενος Διαιτολόγος Κέντρου Αδυνατίσματος και Αισθητικής τις πρωινές ώρες.
Από το 2000 έως το 2001 ασχολήθηκα με την εκπαίδευση, σαν καθηγητής στον τομέα της Διατροφής, στα ΙΕΚ Αυγερινοπούλου.
Από το 2009 μέχρι σήμερα, διατηρώ Διαιτολογικό Γραφείο στο Αιγάλεω (έναντι του ποδοσφαιρικού γηπέδου Αιγάλεω).
Είμαι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και μέλος του εξελεγκτικού συνεδρίου της ίδιας ένωσης για όλη την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα, φροντίζω να επιμορφώνομαι διαρκώς μέσω σεμιναρίων και συνεδρίων, για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Διατροφής και της Διαιτολογίας, εμπλουτίζοντας και διευρύνοντας τις γνώσεις μου.