Γεμιστά γλυκά ψωμάκια

Γεμιστά γλυκά ψωμάκια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Γεμιστά γλυκά ψωμάκια, πρωινό ή σνακ, για όλες τις ώρες!

Υλικά για τα γεμιστά γλυκά ψωμάκια

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζω το γάλα χωρίς λακτόζη, τη ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο  και την μαγιά, τα χτυπάω με τον αυγοδάρτη  και στην συνέχεια προσθέτω την βανίλια, τα αυγά (χτυπημένα) και το αλεύρι σιγά σιγά(ίσως να χρειαστεί να μειώσουμε λίγη ποσότητα και να την κρατήσεις για το άνοιγμα αργότερα). Ζυμώνω για 5 λεπτά  και σκεπάζω με πετσέτα να φουσκώσει για 1 ώρα.

Έπειτα το κάνω ρολό και το κόβω με μαχαίρι (δυο δάχτυλα). Σε ένα ταψί στρώνω λαδόκολλα και βάζω τα ψωμάκια με ότι γέμιση θέλω (πρόσθεσα μέλι-κακάο , μαρμελάδα, ταχίνι), και τα κάνω μπαλάκια . Τα αφήνω για άλλα 20 λέπτα να φουσκώσουν και τα βάζω στο φούρνο πάνω-κάτω στους 170 βαθμούς για 20-30 λεπτά (προσοχή φουσκώνουν αρκετά).

Ιδανικό σνάκ για τα παιδιά στο σχολείο ή για τους ενήλικες στην δουλεία.

Κατάλληλο και για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη (ίσως εδώ το βούτυρο λόγω ζύμωσης να μην ενοχλήσει, ανάλογα την περίπτωση της δυσανεξίας).

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts