Ενέργεια στο σώμα (Pt2) – Κίνηση

Ενέργεια στο σώμα (Pt2) – Κίνηση

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

1ο βήμα – Αναπνοές

2ο βήμα – Κίνηση

Αν δεν ξεκίνησες από το 1ο βήμα και ήρθες κατευθείαν στο 2ο, σε αυτό το post, σταμάτα αυτό που κάνεις και πάτησε εδώ, για να πας πίσω. Το κάθε βήμα ακολουθεί ένα άλλο, και για να κάνουμε το 2ο χρειάζεται να κάνουμε πρώτα το πρώτο. Αν επιμένεις να προχωράς γρήγορα, αναρωτήσου αν αυτό σε βοηθάει στη ζωή σου, πραγματικά, να φέρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις ή απλά βιάζεσαι. Και το να «βια-ζεται» κανείς είναι μια ζωή με βία. Αυτό αναζητάς από τη ζωή σου;

Πάμε λοιπόν όταν είσαι έτοιμος με το 2ο βήμα. Κίνηση. Ο Tony Robbins λέει ότι “emotion comes from motion”. Αν το μεταφράσουμε αυτό στα ελληνικά, μπορεί να μην ακούγεται τόσο ωραία όσο στα αγγλικά, με ρίμα, αλλά η ουσία είναι ότι το συναίσθημα βγαίνει από την κίνηση. Όταν υπάρχει κίνηση υπάρχει και συναίσθημα.

Αν σκεφτείς και τις σχέσεις σου (αυτός είναι άλλος τομέας στη ζωή μας, εκτός από την υγεία και ευεξία μας), όταν κάνετε κάτι (κίνηση) με την/τον σύντροφό σας, τότε χτίζετε τη σχέση σας. Αν μένετε στον καναπέ, η σχέση δεν κινείται, το συναίσθημα δεν κινείται. Το ίδιο και στη σχέση μας με τον εαυτό μας. Φαντάσου τον εαυτό σου να πηγαίνει ένα ταξίδι. Φαντάσου τα συναισθήματα, τις εικόνες και τις μνήμες με τις οποίες έχεις γεμίσει.

Το ίδιο συμβαίνει και αν πάμε μια βόλτα, εκτός φαντασίας. Γεμίζουμε συναισθηματικά και παίρνουμε δύναμη, ενέργεια, απλά κάνοντας μια βόλτα. Το σώμα μας είναι φτιαγμένο για να κινείται, όπως και η ζωή μας. Μια ζωή στάσιμη πολύ πιθανόν να συνδέεται και με έλλειψη κίνησης στην καθημερινότητα.

Κίνηση… στο pinterest

Για τις επόμενες 3 εβδομάδες λοιπόν, σου συνιστώ να βάλεις την κίνηση στο πρόγραμμά σου. Ιδανικά θα ήταν μια ώρα, αλλά η ουσία είναι να ξεκινήσεις με ό,τι μπορείς να διαθέσεις. Αν αυτό είναι 45 λεπτά, ας είναι. Αν είναι 30 λεπτά, ας είναι. Αν πάλι μπορείς να διαθέσεις μόνο 15, είναι δική σου η επιλογή για το πόση ενέργεια χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου και πόσο θέλεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Σου προτείνω αυτή η άσκηση να γίνεται πρωί, γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, έτσι δεν λέμε;

Αν ξυπνήσεις λίγο πιο νωρίς το πρωί, φορέσεις παπούτσια, μπουφάν, γάντια, κασκόλ και βγεις έξω για βόλτα στο τετράγωνο, όλη σου η μέρα μετά θα είναι διαφορετική. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, όπως λέει και η Παναγιώτα Βαβαρούτα και η μέρα είναι δική σου. Ήρθε η ώρα για της κίνησης. Ήρθε η ώρα να βγεις από το κουτί σου, είτε αυτό είναι το σπίτι, το γραφείο, το αυτοκίνητο και να βάλεις χρώμα και διάφορα σχήματα στη ζωή σου. Αν στην αρχή «αγκομαχάς να ανεβείς τα σκαλιά, μην ξεκινήσεις προσπαθώντας να τρέξεις στον αυθεντικό Μαραθώνιο», όπως λέει και ο Αμβρόσιος Χατζηαποστόλου στο σχετικό άρθρο του.

Το να ανεβαίνεις και να κατεβαίνεις τις σκάλες με τα πόδια, μπορεί να είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορεί να κάνεις στον εαυτό σου και αυτό που θα σε βοηθήσει αργότερα να τρέξεις το Μαραθώνιο. Αν δεν ξεκινήσεις, ποτέ δεν θα μάθεις. Αν δεν ξεκινήσεις σίγουρα θα ξέρεις ότι το αύριο δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από το σήμερα, δεν μπορεί να είναι καλύτερο. Τι επιλέγεις, να μείνεις στα ίδια ή να κινηθείς προς μια ζωή με ενέργεια και δύναμη;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γυμναστική κάνε κλικ στο tag Γυμναστική, αλλά μπορείς να δεις και το επόμενο βήμα. Ήρθε η ώρα.

Βήμα 3ο – Άσκηση

Βήμα 4ο – Διατροφή

Βήμα 5ο – Νοητική εστίαση

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts