Αν η γεύση του κοτόπουλο σας φαίνεται επίπεδη ή η υφή του είναι πολύ στεγνή, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μια συνταγή για να το απογειώσετε. Με ένα απλό μαρινάρισμα, θα προσθέσετε γεύση και θα ικανοποιήσετε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο
Υλικά για το μαριναρισμένο κοτόπουλο
ένα μεγάλο στήθος κοτόπουλο (και τα δύο μέρη)
Υλικά για το μαρινάρισμα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- Ένα μικρό ποτήρι ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1-2 κουταλάκια μουστάρδα (σε σκόνη) ή κίμινο
- ½ κουταλιά άσπρο ξύδι (ρύζι)
- 2 κουταλιές γλυκού μέλι
- Ελάχιστο αλάτι
- Ψιλοκομμένο άνηθο
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και αφού κλείσουμε τη σακούλα, την μαλάζουμε με τα χέρια μας έτσι ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κοτόπουλο. Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και ανά ώρα την αναποδογυρίζουμε για να πάει η μαρινάδα και στις δύο πλευρές
Ψήνουμε καλά το κοτόπουλο (κατά προτίμηση το στήθος) στο φούρνο. Μπορούμε με ένα πινέλο, να περνάμε το στήθος του κοτόπουλου ενώ ψήνεται.