Μια συνταγή για νόστιμα σπιτικά κουλουράκια!
Υλικά:
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 60 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας (αν θέλεις μεγαλύτερη γλυκύτητα πρόσθεσε παραπάνω)
- ¼ ποτηράκι (κρασιού) κονιάκ
- 1 κουταλάκι baking powder
- ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλιά κακάο
- ¼ κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι ταχίνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, την ζάχαρη καρύδας, το κονιάκ και το ταχίνι με σύρμα
Σε ένα δεύτερο μπόλ ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα. Φτιάχνω το σχήμα που θέλω να δώσω στα κουλουράκια μου και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο (180 0C ) και ψήνω για 20-25 λεπτά.
Συνόδεψε τα με γάλα στο πρωινό σου ή με μέλι για να γίνουν πιο γλυκά (ανάλογα τις προτιμήσεις σου). Μπορούν να καταναλωθούν από χορτοφάγους αλλά και σε περίοδο νηστείας ή σε μια ισορροπημένη διατροφή.