Μια συνταγή για νόστιμα σπιτικά κουλουράκια!
Υλικά:
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 60 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας (αν θέλεις μεγαλύτερη γλυκύτητα πρόσθεσε παραπάνω)
- ¼ ποτηράκι (κρασιού) κονιάκ
- 1 κουταλάκι baking powder
- ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλιά κακάο
- ¼ κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι ταχίνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, την ζάχαρη καρύδας, το κονιάκ και το ταχίνι με σύρμα
Σε ένα δεύτερο μπόλ ανακατεύω τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα. Φτιάχνω το σχήμα που θέλω να δώσω στα κουλουράκια μου και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο (180 0C ) και ψήνω για 20-25 λεπτά.
Συνόδεψε τα με γάλα στο πρωινό σου ή με μέλι για να γίνουν πιο γλυκά (ανάλογα τις προτιμήσεις σου). Μπορούν να καταναλωθούν από χορτοφάγους αλλά και σε περίοδο νηστείας ή σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Συντάκτης Άρθρου
Η Πασιάκου Νεφέλη είναι Διαιτολόγος –Διατροφολόγος πτυχιούχος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας.του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 2014 ολοκλήρωσε τη πτυχιακή της με θέμα η οποία βαθμολογήθηκε με άριστα 10(πτυχιακή) και πραγματοποίησε την πρακτική της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.
Το 2015 εργάστηκε σε γυμναστήριο με τα καθήκοντα του διαιτολόγου. Στην συνέχεια το 2015 εργάστηκε στο Ιεκ Ηγουμενίτσας σαν εκπαιδευτικός διατροφής .Το ενδιαφέρον της για τις διατροφικές διαταραχές, την αντιμετώπισή τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν, την οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων με βάση την ψυχολογική και διατροφική αντιμετώπισή τους και εχει παρακολουθησει το πρόγραμμα του ΚΕΑΔΔ στις Διατροφικές Διαταραχές και Παχυσαρκία (Eating Disorders & Obesity) αλλα και στη παιδική παχυσαρκία.
Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Διατροφής από το 2010 μέχρι και σήμερα. Αρθρογραφεί για θέματα διατροφής στον ηλεκτρονικό τυπο.