Χοιρινό στη λαδόκολλα

Χοιρινό στη λαδόκολλα

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Ένα ακόμα φαγητό που το μυστικό της νοστιμιάς του βρίσκεται στο μαρινάρισμα. Αν και βασικό υλικό είναι το χοιρινό, πρωταγωνιστής είναι τα λαχανικά που δίνουν άλλη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά (4-5 μερίδες)

  • ένα κιλό άπαχο χοιρινό
  • δύο κρεμμύδια
  • δύο πράσσα
  • σκόρδο
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • Πολύχρωμες πιπεριές
  • ελαιόλαδο
  • Ένα ποτήρι κρασί
  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι

Παρασκευή

  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
  • Το ίδιο κάνουμε με τα κρεμμύδια, το πράσο, τις πατάτες και τις πιπεριές και το σκόρδο
  • Σε ένα σκεύος (λεκάνη) βάζουμε το κρέας, το κρασί, την μουστάρδα το αλάτι και το πιπέρι, το μπούκοβο, το σκόρδο
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά
  • Τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες
  • σε ένα κομμάτι λαδόκολλα στρώνουμε στο κέντρο σαν βάση τις πατάτες
  • από πάνω βάζουμε το μείγμα της μαρινάδας με το κρέας και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι
  • τυλίγουμε τη λαδόκολλα όπως πακετάρουμε το κιμά ή το κρέας
  • Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, ψήνουμε περίπου για μιάμιση ώρα
  • το σερβίρουμε ζεστό.

tip. Μπορείτε να κάνετε και ξεχωριστά “πουγκάκια” σαν ατομικές μερίδες

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts