Σφουγγάτο Μυτιλήνης

Σφουγγάτο Μυτιλήνης

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love

Μια παραδοσιακή συνταγή με αυγά και κολοκυθάκια που έρχεται από το ακριτικό νησί γεμάτη άρωμα και γεύση. Ναι την προτιμώ και για πρωινό.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 10 αυγά
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4-5 κολοκυθάκια
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε (εκτός από ένα) στο τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε για αν φύγει η υγρασία
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
  • Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σωταριστούν για περίπου 5 λεπτά
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν
  • Σε ένα μπολ σπάμε και ανακατεύουμε τα αυγά με τα υπόλοιπα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σωταρισμένα κρεμμύδια και κολοκυθάκια.
  • Σε ταψί (τύπου Pyrex) βάζουμε το μείγμα και λεπτές φέτες από το τελευταίο κολοκυθάκι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180oC για 30-40 λεπτά
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με σαλάτα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και μια μικρή ποσότητα τριμμένο τυρί αλλά θα πρέπει να διορθώσετε το αλάτι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts