Σπανακόρυζο με σουπιές

Σπανακόρυζο με σουπιές

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon0 min read
Spread the love

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και καλά στραγγισμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί ή ούζο
  • 4 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • ½ φλ. ντοματοχυμό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά θυμάρι
  • ½ φλ. ρύζι καστανό
  • 2 ματσάκια σπανάκι

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τις σουπιές με το αλάτι και το πιπέρι και τις αφήνουμε μέχρι να «πιούν» όλο το ζουμί τους. Σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί καλά.

Προσθέτουμε την ντομάτα με το θυμάρι και κλείνουμε την κατσαρόλα αφήνοντας τα να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι με το σπανάκι, ανακατεύουμε και ξανακλείνουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και ελέγχουμε ξανά την γεύση για επιπλέον αλάτι.

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts