Ένας ιδιαίτερος συνδυασμός για το λαβράκι μας, με εξαιρετική γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
Για το Λαβράκι
- 2 λαβράκια φιλεταρισμένα με τη πέτσα
- 60γρ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
Για το πουρέ topinambur
- 400 γρ αγκινάρες Ιερουσαλήμ (topinambur)
- 100 γρ γάλα
- 50 γρ βούτυρο
- 400γρ. βρασμένο αρακά
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι, από τη πλευρά της πέτσας. Σοτάρουμε τα φιλέτα έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα και τραγανίσει η πέτσα. Έπειτα συνεχίζουμε το σοτάρισμα από την άλλη πλευρά, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα μας και να μείνουν ζουμερά.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις μαγειρεύουμε προσθέτοντας το γάλα,το βούτυρο και λίγο αλάτι. Όταν μαλακώσουν, τις περνάμε από μπλέντερ ώστε να γίνουν πουρές.
Τέλος σερβίρουμε σε πιάτο το φιλέτο μας, συνοδεύοντας με πουρέ και αρακά. Διακοσμούμε προαιρετικά με βρώσιμους πανσέδες.
Διατροφική Ανάλυση
Μερίδα: 1/2 της συνταγής
DV% | ||
Ενέργεια kcal | 631 | |
Υδατάνθρακες γρ. | 45 | 15% |
Πρωτεΐνες γρ. | 44 | |
Λίπος γρ. | 30,5 | 47% |
Βιτ. Α RE | 392 | 39% |
Κορεσμένα λιπαρά γρ. | 8,1 | 40,5% |
Μονοακόρεστα λιπαρά γρ. | 15 | |
Ασβέστιο mg | 364 | 33% |
Κάλιο mg | 1511 | |
Σίδηρος mg | 6,3 | 45% |
Νάτριο mg | 1295 | 54% |