Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με στέβια

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας με στέβια

Comment Icon0 Comments
Reading Time Icon1 min read
Spread the love
  • Ακαταμάχητα μαλακά μπισκότα σοκολάτας με στέβια 

ΥΛΙΚΑ (για ~ 20 μπισκότα):
• 225γρ. κουβερτούρα με στέβια
• 30γρ. βούτυρο
• 35γρ. βιολογικό αλεύρι ζέα ή ντικελ για ζαχαροπλαστική
• ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• ¼ κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
• 2 αυγά
• 80-100γρ κρυσταλλική στέβια (1:2)  αναλόγως πόσο γλυκά τα θέλουμε
• 100γρ. κουβερτούρα με στέβια (χοντροκομμένα κομματάκια)
• 60γρ. χοντροκομμένα καρύδια ή φουντούκια ή ξηροί καρποί της αρεσκείας σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το θαλασσινό αλάτι.
• Στο μίξερ χτυπάμε για πάνω από 5 λεπτά τα αυγά με τη κρυσταλλική στέβια μέχρι που να κάνει το μείγμα ‘’κορδόνια’’ να πήξει τόσο πολύ που όταν σηκώνουμε πάνω το μίξερ να τρέχει σαν κορδόνι το μείγμα μέσα στο μπολ και να περνά λίγος χρόνος μέχρι να ενωθεί ξανά το υπόλοιπο μείγμα.
• Σε μπεν μαρί λειώνουμε το βούτυρο με τα 225γρ. κουβερτούρα με στέβια
• Όταν είναι έτοιμο το αυγό με τη στέβια, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το μείγμα της σοκολάτας. Καλό είναι με ένα μαρίζ να το ανακατέψουμε για να μην μας μείνει η σοκολάτα γύρω στον κάδο του μίξερ.
• Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα στο μείγμα με τα αυγά τότε αφαιρούμε από το μίξερ και ενσωματώνουμε με ένα μαριζ το μείγμα με το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι με απαλές κινήσεις. Θέλουμε να μην φύγει ο αέρας που έχουμε προσθέσει στα αυγά για να μας είναι όσο πιο αφράτα τα μπισκότα μας.
• Τέλος προσθέτουμε την έχτρα κουβερτούρα με στέβια σε μικρά κομματάκια και τους ξηρούς καρπούς.
• Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε μείγμα από τη ζύμη μας και τα βάζουμε πάνω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα. Επειδή η ζύμη μας θα κολάι στο κουτάλι της σούπας θα βοηθάμε λίγο με το χέρι μας για να τα τοποθετήσουμε πάνω στη λαδόκολλα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ΟC για 9-10 λεπτά.
• Προσοχή όχι παραπάνω. Θέλουμε τα μπισκότα μας να είναι μαλακά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
• Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

(συνταγή Άκη Πετρετζίκη με μικρές αλλαγές)

 

Συντάκτης Άρθρου

Share this article

Related Posts